پروژه کارآفرینی استخراج پوکه معدنی

دسته بندي : کارآفرینی » کاریابی و کارآفرینی
پروژه کارآفريني استخراج پوکه معدني در 28 صفحه ورد قابل ويرايش


1 مقدمه :

پوکه معدني سنگ هاي آتشفشاني و آذر آواري است و عمدتاً در مناطق استان هاي تهران، آذربايجان شرقي و سيستان و بلوچستان داراي ذخاير مناسب است. جهت استخراج ماده معدني ابتدا توسط بلدوزر عمليات باطله برداري، تسطيح و آماده سازي انجام شده و در صورت امکان عمليات پله بندي نيز صورت مي گيرد مشخصات پله ها با ارتفاع متوسط 6 متري و متناسب با ضخامت ماده معدني، با عرض پله مناسب با محل مانور و رفت و آمد وسايل نقليه و تجهيزات معدني معمولاً 15 الي 25 متر و طول سينه کار برابر طول جبهه کار و در حدود 40 الي 60 متر انتخاب مي گردد.

برداشت ماده معدني با استفاده از بلدوزر و لودر صورت مي گيرد و مواد معدني به داخل کاميون بارگيري مي شود.

در برخي موارد به دليل سستي واريزه معدني عمليت استخراج و بارگيري با روش گودالي يا شياري صورت مي گيرد. بدين صورت که ماده معدني از ابتداي سينه کار توسط لودر برداشت شده و به داخل کارخانه حمل مي شود.

پوکه معدني در عايق بندي بام ساختمان ها و به عنوان مصالح سبک در محل هاي مورد نظر استفاده مي شود.





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

بهره برداري از معدن پوکه معدني





محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که پوکه معدني مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي و معدني اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 9 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

پوكه معدني چيست؟

پوكه معدني دانه‌هاي سبك حاصل از فعاليتهاي آتشفشاني است و مزيت عمده آن نسبت به مصالح ساختماني مشابه از قبيل شن و ماسه وزن حجمي بسيار كم آن (حدود 7/0)، دارا بودن درجه سختي بالا و نيز تخلخل فراوان مي‌باشد. رنگ اين ماده معدني سفيد يا خاكستري مايل به سفيد يا زرد است، پوكه معدني داراي دانه‌بنديهاي متفاوت از ذرات غباري تا قطعات بزرگ با قطر بيش از 100 ميليمتر است كه .هر يك از اندازه‌هاي فوق براي مصارف بخصوصي به كار مي‌روند



نحوه استخراج

پوكه معدني به صورت عدسي‌ هايي با قطر 50 تا 100 متر و ارتفاع حدود 5 متر در زير لايه‌هايي از خاك و سنگ وجود دارد . اکتشاف به کمک حفر چاه و ايجاد ترانشه صورت مي گيرد و پس از آن توسط بلدوزر عمليات باطله ‌برداري يعني برداشتن سنگ و خاك از روي لايه‌هاي پوكه معدني انجام مي‌شود.

درمرحله بعد عمليات بارگيري به كمك لودر صورت مي ‌پذيرد وحمل ماده معدني به وسيله كاميون و كمپرسي از محل معدن انجام مي‌شود . امكان فعاليت معدن حدود ده ماه از سال وجود دارد و تعداد روزهاي مفيد كاري حدوداً 250 روز در سال مي‌باشد



ميزان استخراج

در حال حاضر توسط شركت پوكه معدني ملار سالانه حدود 000\50 مترمكعب پوكه استخراج مي‌شود كه حدود 20% آن به خارج صادر مي‌شود و مابقي در داخل كشور مصرف مي‌گردد



سابقه مصرف پوكه معدني

مهندسين رومي در گذشته از اين ماده معدني درساختمان هاي باستاني استفاده نموده اند ، در آمريکا از سال 1940ميلادي مصرف مي شده ،در ايران نيز از سال 1348 شمسي (1969 ميلادي) مورد مصرف قرار گرفته است.و در حال حاضر علاوه بر مصرف در ايران به كشورهاي حاشيه خليج فارس، امارات متحده عربي، عربستان و ... صادر مي‌گردد

خواص پوكه معدني

- ‌وزن مخصوص پائين (5/0 تا 7/0) ؛ به طوريكه روي آب شناور مي‌ماند

عايق صدا، سرما، گرما-

-مقاومت در مقابل آتش‌سوزي؛ به طوريكه تا 760 درجه سانتيگراد هيچ تغييري در حجم و شكل آن حاصل نمي‌شود . ( نقطه ذوب اين ماده معدني1342 درجه سانتيگراد مي باشد).

-استحكام؛ بتون و مصا لح تشكيل شده از پوكه معدني ملار از ميزان بالاي دوام نسبت به وزن برخوردار مي‌باشد. همچنين ميخ را پذيرفته ودر خود نگه مي‌دارد.

- حالت ارتجاعي ، خاصيت ارتجاعي به مصالح تشکيل شده از پوکه معدني ملار امکان دريافت ضربه هاي بيشتر را بدون اينکه شکسته شود و يا ورق ورقه گردد، مي دهد.

موارد مصرف

-جهت شيب بندي بامها و كف ساختمان (دانه‌ها و ذرات كوچكتر از 40 ميليمتر).

-براي تهيه بلوكهاي سبك سقفي و ديواري، موزائيك سبك، بتون سبك ، براي قطعات باربر سبك و قطعات جدا كننده ( دانه‌ها و ذرات كوچكتر از 15 ميليمتر)

اصلاحيه جواز تاسيس :

1- ارسال درخواست متقاضي توسط سازمان سازمان صنايع و معادن شهرستان (متقاضي) به مديريت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

2- دبيرخانه در مورد تغييرات مديريت ضمن بررسي اصلاحيه صادر و به اطلاع اداره تخصصي ميرساند.

3- دبيرخانه در موردي که نياز به کارشناسي تخصصي دارد درخواست را به اداره تخصصي جهت بررسي و اعلام نظر ارجاع مي دهد.

4- اداره تخصصي پس از بررسي وتائيد به دبيرخانه صدور مجوز ارجاع ميدهد.

5- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد مدير اقدام به صدور اصلاحيه جواز تاسيس نموده و رونوشت آنرا به بخشهاي ذيربط ارسال مي نمايد.



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل بهره برداري از معدن پوکه معدني

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز پوکه معدني به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش معدن و سنگ هاي معدني نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين معدني از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ،

الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » کاریابی و کارآفرینی

تعداد مشاهده: 1494 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 28

حجم فایل:384 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: