پروژه کارآفرینی تولید خوراک طیور

دسته بندي : کارآفرینی » دام و طیور
پروژه کارآفريني توليد خوراک طيور در 36 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

تغذيه مهمترين امر در پرورش طيور بوده و حدود 75 تا 80 درصد هزينه توليد را شامل مي شود بنابراين با توجه به اهميت و ضرورت ان لازم است که مديريت تغذيه و کاربرد روش هاي جديد مديريتي به عنوان يک مساله مهم وجدي مدنظر پرورش دهندگان قرار گيرد تحقيقات و گزارش هاي متعدد منتشره حاکي از آن است که بافت دان تاثير بسزايي درعملکرد مرغ گوشتي دارد وبه ويژه دان پلت ، سرعت رشد را بهبود بخشيده کارايي دان را افزايش مي دهد در اين مقاله تاثير بافت و شکل دان بر صفات توليدي مرغ گوشتي مورد بررسي قرار مي گيرد .جيره هاي طيور به سه شکل آردي ، کرامبل و پلت توليدمي گردند در فرم آردي ، مواد اوليه غذايي جيره به شکل آسياب شده هستند در ساخت پلت ، جيره آسياب شده باکمک بخار آب ، داغ و مرطوب شده ، سپس با فشار از دستگاه پلت زني عبور کرده مجددا سرد مي شود و در نهايت به صورت استوانه اي کوچک در اندازه هاي مختلف شکل مي گيرد اگر پلت هاي درشت به وسيله غلتک هاي مخصوص خرد گردند محصولي بين دان آردي و پلت حاصل مي گردد که به آن کرامبل گفته مي شود .





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد خوراک طيور









محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد خوراک طيور مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 20 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

استراتژيهايي جهت حداقل سازي وجود مواد غذايي در مدفوع طيور . ديده شده است که نگراني هايي در مورد انتشار آلودگي مدفوع طيور بوجود آمده است . يکي از کليدهاي اساسي که سبب کاهش آلودگيهاي ناشي از وجود مواد غذايي در مدفوع طيور ميشود دستکاري جيره غذايي طيور ميباشد . بطور کلي پرندگان پنج نياز اساسي تغذيه ايي دارند . پرندگان به انرژي نياز دارند . اين انرژي ، با چربي و کربوهيدارات ها تامين ميشوند . پرندگان همچنين به پروتئين ، آب ، ويتامينها و مواد معدني نيازمند هستند .بايستي اين نکته را مورد توجه قرار داد که حتي در بهترين شرايط مديريتي نيز طيور قادر نخواهند بود که 100 درصد از مواد غذايي موجود در جيره خود را بطور کامل هضم کنند . به چهار دليل ، مواد غذايي ممکن است که از طريق مدفوع دفع شوند :

وجود ضايعاتي در غذا .

اضافه مواد غذايي موجود در جيره .

وجود مواد غذايي هضم نشده .

موجو مواد بيولوژيک مانند سلولهاي مرده در بدن .

در مدفوع طيور عمدتا دو ماده وجود دارد که از درجه اهميت بالايي برخوردار ميباشد . يکي نيتروژن که حاصل شکست پروتئين است و همچنين ماده معدني فسفر .

نيتروژن و فسفر :

وجود نيتروژن در جيره طيور ضروري است . پروتئين ها از آجرهايي از جنس اسيدهاي آمينه بوجود مي آيند . در اين صورت ، نيتروژن را ميتوان در نقش سيمان براي چسبيدن اين آجرها در نظر گرفت . بنابراين نيتروژن براي ساخت پروتئين ضروري است . از سوي ديگر بايستي توجه داشت که نيتروژن دفعي از پرندگان ميتواند به يک معضل محيطي تبديل شود . علت آن نيز يخش اين ماده بصورت آمونياک در محيط ميباشد . اين ماده ( آمونياک ) ميتواند سبب ايجاد بوهاي نامطبوع در محيط مزرعه شود . نيتروژن همچنين ميتواند سبب بروز آلودگي منابع آب شود . اين موضوع زماني اهميت پيدا ميکند که بدانيم که 50 درصد از کل مردم آمريکا و 95 درصد از روستائيان اين کشور آب خود را از منابع زيرزميني تهيه مي کنند .

فسفر نيز از مواد ضروري است که بايستي در جيره طيور موجود باشد . اين ماده ، کليدي اساسي در استحکام تخم مرغها و استخوانها ميشود . فسفر همچنين قسمت مهمي در غشاي سلولي RNA و DNA ميباشد . فسفر موجود در مدفوع طيور ميتواند با ذرات جامد موجود در هوا باند شده و منابع آبي را نيز تحت تاثير قرار دهد . وجود مقادير زياد فسفر در آب ميتواند سبب رشد جلبکها شود .
جدول زير ميانگين غلظت نيتروژن و فسفر را در مدفوع طيور به شما نشان ميدهد . جدول ارائه شده در اين بخش ، تنها ميانگين است . در واقع غلظت نيتروژن و فسفر در مدفوع طيور با توجه به مسائل مديريتي ، تغذيه ، سن و ساير مسائل در نوسان است .



غلظت فسفر

غلظت نيتروژن

60 lb / ton

34 – 46 lb / ton


استراتژيهايي در جهت کاهش نيتروژن و فسفر :

تا اينجا به زيانهاي وجود فسفر و نيتروژن اضافي اشاره کرديم . اما توليدکنندگان چگونه ميتوانند ميزان اين دو ماده را در جيره طيور کاهش دهند .



1 - کاهش مواد غذايي بيهوده :

يکي از روشهاي کاهش مواد غذايي در جيره طيور ، کاهش مواد غذايي بيهوده در جيره طيور ميباشد . منظور ما از مواد غذايي بيهوده ، موادي ميباشند که در جيره فراهم ميشوند اما پرنده عملا توانايي هضم آنها را ندارد . هضم برخي از مواد غذايي در پرندگان ميتواند دلايل مختلفي داشته باشد . برخي از اين دلايل ميتوانند شامل بيماري ، سن و همچنين شرايط محيطي باشند . Van Heugten و Van Kempen در سال 1999 دريافتند که در صنعت طيور آمريکا بين 2 تا 12 درصد مواد غذايي بيهوده مصرف ميشود .

پرورش دهندگان و مزرعه داران ميتوانند از طريق طراحي مناسب سيستم غذايي مزرعه خود بر اساس سن و نوع پرنده هاي پرورشي ، مصرف مواد غذايي بيهوده را کاهش دهند . از سوي ديگر تحقيقات نشان داده است که استفاده از غذاي پلت شده در طيور ، ميتواند وجود مواد غذايي در مدفوع طيور را کاهش دهد .



مراحل صدور توسعه طرح :

1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي ) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.

4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.

5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.

6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.





گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد خوراک طيور

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد خوراک طيور به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » دام و طیور

تعداد مشاهده: 1533 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:526 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: