گزارش کاراموزی شركت كامپيوتري
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
کامپیوتر و IT
گزارش کاراموزي شركت كامپيوتري در 22 صفحه ورد قابل ويرايش
مقدمه :
دوران تكويني تمدن انسان از نظر مورخين به مراحل گوناگون تقسيم شده است كه از ميان انها چهار عنصر غارنشيني ، كشاورزي ، صنعت و الكترونيك و ارتباطات نقاط عطفي در تاريخ تمدن بشر بوجود آورده اند .
عصرغارنشيني ، تحولات تاريخي انسان را از ابتداي خلقت تا حدود هشت هزار سال قبل از ميلاد رادر بر مي گرد . در ايندوران تحول چشمگيري در تاريخ بشري رخ نداده وبشر غالباً افراد مصرف كننده اي در جامعه
بوده اند تا اينكه در نقطه اي از تاريخ حدود هشت هزار سال قبل از ميلاد انقلاب كشاورزي آغاز شد و جاي خود را در كره زمين با گسترش روستاها ، ايجاد زمين هاي زراعتي و شيوه جديد زندگي باز كرد . از سال 1750 ميلادي به عبد اين موج نيروي متحرك خود را از دست دادو انقلاب صنعتي عنان اختيار رال در دست گرفت و تمدن صنعتي بر برصه گيتي مسلط شد تا اينكه آن نيز به اوج خود رسيد ودر دهه قبل از 1955 نقطه عطفي در تاريخ تمدن بشر بوجود آمد . دهه اي كه در آن ، كامپيوتر و بسياري از اختراعات ديگر بوجود آمده و گسترش يافتند و بشريت يا جهش كوانتمي و يا عميق ترين خيزش اجتماعي و خلاقانه ترين نوسازي كه جامعه به خود ديده است مواجه
شد .
تاريخچه :
توسعه كامپيوتر براي شمارش و محاسبات رياضي به هزاران سال قبل بر مي گردد . به زماني در حدود 600 سال قبل از ميلاد مسيح ، به زماني كه چيني ها موفق به ساخت دستگاهي به تام چرتكه شدند . دستگاهي كه بقدري از عصر خود فراتر بود كه امروزه هم كاربردهايي دارد .
در سال 1642 بليز پاسكال اولين ماشين حساب مكانيكي خود را اختراع نمود بعضي از اصول اساسي و مكانيزم ماشين او هنوز هم مورد استفاده قرار مي گيرد . در سال 1953 شركت آي بي ام اولين كامپيوتر خود را با حافظه الكترومغناطيسي ساخت وشركت هاي سازنده ديگر از قبيل CDC ، NCR ، SRC مشغول ساخت كامپيوتر هاي بزرگ شدند . و چيزي نگذشت كه رقابت در ساخت كامپيوترهاي الكترونيكي باعث پيشرفت هاي عظيمي در اين تكنولوژي شد . در سال 1955 با اختراع ترانزسيتور كه به انقلاب صنعتي الكترونيك معروف است سرعت عمليات به دهها برابر ماشين هاي غير ترانيزستوري مي رسيد . در سال 1962 ترانزيستورهاي كوچك را كوچكتر كردند و با استفاده از مدارهاي يكپارچه و عناصر مغناطيسي كامپيوترهائي به بازار عرضه شد كه سرعت محاسباتي را چند صد برابر كردند .
توليدات و مصارف صنعتي :
به طور عمده توليدات در زمينه علمن كامپيوتر به دو قسمت سخت افزار و نرم افزار تقسيم بندي شده است . در قسمت نرم افزار هم مي توان به عناصر برنامه نويس و كاربرها اشاره كرد . در زمينه توليدات نرم افزار شركت هاي معتبري در دنيا مشغول هستند از آن جمله شركت مايكروسافت . بورند ، آلوب و شركت هايي در كشور عزيزمان مانند : مينا ، نوين گستر . در قسمت سخت افزار هم شركت هايي مانند : Philips , TVM , ACER , LG , IBM و ... مشغول به كار هستند .
امروزه در هر مكاني براي انجام سريع و ذخيه سازي اطلاعات و كنترل دقيق از كامپيوتر استفاده مي شود . مانند : كنترل كارخانه هاي ماشين سازي توسط كامپيوترهاي بزرگ ، محاسبات رياضي مربوط به علوم هوا و فضا ، طراحي و ... .
فرصت هاي شغلي :
در زمينه فرصت هاي شغلي مي توان چند مثال را يادآور شد : تقريباً در 6 ماه قبل سران كشور ايتاليا بابوجود آوردن يك شبكه بزرگ در سطح اين كشور موفق شدند نزديك به دو ميليون فرصت شغلي را فراهم آورند كه اين يكموفقيت بزرگ محسوب مي شود .
در اوسط دهه 80 شركت IBM باركودي مواجه شد كه تصميم به اخراج نزديك به 30 هزار نفر از كاركنان خود آن هم نه در كشور آمريكا بلكه از خاور دور گرفت . «نشان از كاركنان زياد اين شركت » .
پس با بوجود آوردن موسسات كامپيوتري و شبكه ها و شركت هاي برنامه نويسي مي توان فرصت هاي شغلي بسياري بوجود آورد .
با كاهش هزينه سخت افزار كامپيوتر ، به كارگيري سيستم هاي كامپيوتري در محصولات بيشتر و بيشتر مي گردد . اكنون ميليونها كامپيوتر شخصي در دنيا مورد استفاده قرار مي گيرند . بعضي از كاربردهاي پيشرفته كامپيوتر به دليل اينكه سخت افزار مورد نياز آنها با هزينه متوسطي ساخته مي شود و از نظر اقتصادي قابل قبول مي باشند .
نتيجه نهايي توسعه سيستم هاي كامپيوتري در همه عرصه هاي زندگي و تجارت اين است كه اقتصاد شخصي . شركتهاي ملي و بين المللي به كامپيوتر وسيستم هاي نرم افزاري آنها وابسته اند . چون هزينه هاي
نرم افزار ، قسمت عمده هزينه هاي سيستم است ، اغراق نيست كه گفته شود : موفقيت آينده اقتصاد و صنعت به برنامه نويسي اين سيستم ها و گروههاي برنامه نويسي كارآمد بستگي دارد . توصيف يك گروه برنامه نويسي و امكانات آن فراتر از آن است كه در چند سطر يا يك گزارش كوتاه جاي گيرد .
آنچه كه پيش روي داريد خلاصه ايست بر عملكرد گروه برنامه نويسي.
گره برنامه نويسي :
همانطور كه از عنوان بر مي آيد گروه برنامه نويسي به تعدادي برنامه نويس حرفه اي اطلاق مي گردد كه سبكي از كار گروهي را در مورد يك پروژه برنامه نويسي دنبال مي كنند . در اين گروه همه مسئول برنامه ها هستند . تقريباً تمام برنامه نويسان علاقمندند كه كارشان جنبه گروهي پيدا كند؛ ميالندكه برنامه هايشان را به ساير اعضاي گروه جهت بازرسي ارائه دهند و عيبها را بپذيرند و جهت بهبود برنامه با اعضاي گروه همكاري كنند . اعضاي گروه معتقدند كه خود گروه مهمتر از افراد موجود در آن است . كارآمد بودن ارتباط بين اعضاي گروه موجب كارآيي گروه مي شود .
- اندازه گروه
- سازمان گروه
- وضعيت و شخصيت اعضاي گروه
- محيط كار فيزيكي گروه
تعداد نفرات گروه از 2 تا چند صد نفر متغير است . گروه بر اساس درخواست هاي اشخاص يا شركت هاي متقاضي برنامه و حتي بر اساس نياز كاربران در سطح بين المللي اقدام به نوشتن برنامه هاي كاربردي و يا تجارتي و يا سيستمي مي نمايند .
رهبر گروه
عمل رهبران گروه مي تواند در موفقيت ياعدم موفقيت پروژه نرم افزار موثر باشد . يك فرد تكنيكي و با لياقت مي تواند اين نقش را بازي كند . رهبر گروه مسئول برنامه ريزي پروژه ، اجراي دقيق كار و حصول اطمينان از اجراي استانداردهاي مورد نياز . خاتمه نرم افزار در زمان معين با سرمايه گذاري تعيين شده مي باشد . مديريت حزب مي تواند موفقيت پروژه را تضمين كند ، مديريت بد يا پشتيباني ناقص مديريت احتمالاً منجر به تاخير در تحويل نرم افزار شده . هزينه آن از مقدار تخمين زده شده بيشتر مي شود و پروژه با شكست مواجه مي شود .
براي مثال خرابي بسياري از پروژه هاي نرم افزار در دهه 1960 و اوايل 1970 مشكلات مديريت نرم افزار را روشن ساخت .